Er iPad 3 en “plan B”?

Forsinkelse af Sharps skærmteknologi gjorde måske iPad 3 tykkere og tungere.

At retina-displayet på den nye iPad er en “visionær revolution”, som Apple selv kalder det, er der næppe nogen tvivl om. Men revolutionen har haft sine omkostninger, i form af den nye iPad er lettere overvægtig i forhold til sin forgænger. Det er sjældent at man ser Apple lancere produkter som er tykkere og tungere end forrige model, og derfor har mange bidt mærke i det “u-Jobske” ved den nye iPad.

Brooke Crothers fra cnet har også undret sig, men efter at have snakket med både chefen for DisplayMate Technologies, Raymond Soneira, mener han at have fundet forklaringen: Den nye iPad var Apples “plan B”.

Soneira fortæller at Apple sat satsede på at kunne bruge Sharps nyeste skærmteknologi kaldet IGZO, som kan klare den højere skærmopløsning med færre LED-dioder i baggrundsbelysnignen, og dermed kræve mindre strøm. Problemet var bare at Sharp var forsinket med udviklingen af IGZO-teknologien og derfor ikke kunne levere til Apple.

Derfor måtte Apple ty til Samsung, som benytter en eksisterende teknologi baseret på amorf silikone, som nok kan bruges til retina-opløsningen, men kræver dobbelt så meget baggrundsbelysning og dermed mere batteri.

Derfor kan man håbe at Sharp har IGZO-skærmene klar til når Apple til næste år skal lancere iPad 4, så den næste iPad kommer med det samme lette design som iPad 2.

cnet

© 2012, https:. All rights reserved.