HP: Vi kopierer ikke MacBook Air

HP’s nye ultrabook beskyldes for at være lige lovligt inspireret af MacBooks Air.

Da HP igår præsenterede deres nye ultrabook Envy Spectre XT, var der en del af de tilstedeværende techjournalister, som havde en fornemmelse af at de havde set designet før. Med den sølvfarvede, kileformede krop og et sort, baggrundsbelyst tastatur kan det da også forekomme de fleste at Envy Spectre nærmest bare er en MacBook Air med et HP-logo klasket på, men ifølge HP’s  designchef  Stacy Wolff er det på ingen måde tilfældet.

Adspurgt af en af jounalisterne, om HP ikke er bange for et sagsanlæg fra Apple lød svaret:

I would go back to the TC1000 [Tablet PC] from about 10 years, and that’s a tablet. I think if you look at the new Spectre XT, there are similarities in a way, not due to Apple but due to the way technologies developed. Apple may like to think that they own silver, but they don’t. In no way did HP try to mimic Apple. In life there are a lot of similarities.

Da Engadget efter pressemødet fik Wolff på tomandshånd, forklarer han at der slet ikke er tale om kopiering af designet:

The thing is that you have to design what’s right, and that is that sometimes the wedge is the right solution, silver is the right solution.

Wolff fortsætter:

I see a lot of differences as much as the similarities. I think anybody that’s close enough to the business sees that there are differences in the design.

Wolff forsvarer sig videre med at HP sådan set har lavet sorte keybords allerede med Pavillion-serien, og at selv den særlige kliklyd, som Apples tastaturer har, er noget som HP arbejdede med helt tilbage i 80’erne.

Om Apples jurister så vil stille sig tilfredse med den forklaring er selvfølgelig en anden sag.

Hvad synes I, kære læsere? Har HP kigget apple lige vel meget over skulderen, ellers har Wolff ret i at Apple hverken “ejer” kileform, farven sølv eller sorte tastaturknapper?

© 2012, https:. All rights reserved.