Ingen Liquidmetal iPhone eller MacBook foreløbig

Opfinderen af Liquidmetal mener at Apple er år fra at kunne bruge legeringen i større produkter.

På det seneste er spekulationerne om at Apple vil benytte det særlige legeringsmateriale Liquidmetal til bagbeklædningen på den nye iPhone blusset op, men skal man tro Atakan Peker, som er en af opfinderne af Liquidmetal kommer det ikke til at ske foreløbig.

I et interview med Businessinsider fortæller Peker, at Apple på nuværende tidspunkt kun er i stand til at anvende legeringen i mindre delkomponenter. Skal legeringen bruges til større komponenter kræver det millioner af dollars og flere års udvikling. Istedet forestiller han sig at Apple vil bruge materialet i mindre delkomponenter som hængsler og beslag.

Peker, som naturligvis ikke har kendskab til Apples interne planer, men kun et indgående kendskab til Liquidmetals egenskaber, forestiller sig dog at Apple vil bruge materialet i et nyskabende produkt, som vil være meget svært at kopiere med andre materialer.

Apple købte eksklusivrettighederne til at bruge Liquidmetal i elektronikprodukter i 2010, hvilket er temmelig usædvanligt. Indtil videre er Liquidmetal kun blevet anvendt  til de små SIM-ejectors i iPhone 3.

Liquidmetal udmærker sig ved at være meget solidt og resistent overfor ridser og skrammer, samtidig med at det er let at forme og har en flot overflade og en rar følelse at røre ved, og kombinerer derved fordelene ved så forskellige materialer som plastik, metal og glas.

BusinessInsider

Læs også:

Intet redesign af iPhone 5? 

Rygte: Glas erstattes med Liquidmetal på ny iPhone 

Rygte: Nye MacBooks lavet af ”Liquidmetal”

© 2012, https:. All rights reserved.