Samsung igen verdens største smartphoneproducent

Samsung overhaler Apple på enheder, men Apple fører – stort – på omsætningen.

Efter at Samsung har offentliggjort regnskabstal for første kvartal 2012 står det klart at sydkoreanerne igen har indtaget pladsen som verdens største smartphoneproducent med 42,2 millioner solgte enheder, mod Apples 35,1 millioner solgte iPhones.

Apple overtog pladsen fra Samsung i fjerde kvartal sidste år, efter at Samsung havde vippet Apple af pinden i tredie kvartal, men eftersom Apple næppe lancerer en ny iphone før til efteråret, samtidig med at Samsung lancerer deres topmodel for 2012 i denne uge, ser alt ud til at Samsung kan beholde førertrøjen på – i hvert fald et kvartal eller to.

Tallene glæder uden tvivl Samsung, men kigger man et spadestik dybere er det tydeligt, hvem der ler sidst – hele vejen hen til banken.

Juniper research har kigget på regnskabstallene for begge selskaber og påpeger at mens Samsung måske nok sælger flest enheder, så har Apple den største omsætning. Helt præcist omsatte Apple for $29.3  milliarder indenfor hvad man kan kalde “mobile enheder” (iPhone og iPad), hvor Samsung kun omsatte for $17 milliarder indenfor hvad de definerer som mobile enheder, hvilket endda også inkluderer feature phones!

Årsagen til denne skævhed er naturligvis at de to selskaber slet ikke har samme profitmargen på deres produkter. Samsungs margen er i gennemsnit knap 13%, mens Apples er på imponerende 47,4%.

Juniper Research bemærker også at de to giganter er i førd med at dele smartphonemarkedet imellem sig: Apple og Samsungs samlede andel af smartphonemarkedet var næsten 60% i sidste kvartal, mod 46% i det forrige. Den store vækst sker på bekostning af HTC, RIM og især Nokia.

via TechCrunch

 

© 2012, https:. All rights reserved.