Se Steve Jobs som Franklin D Roosevelt

Steve Jobs optræder som den amerikanske præsident i en intern video.

Videoen har aldrig været offentliggjort, men har fungeret som en slags intern “motivationsvideo” for salgsafdelingen på et møde i Hawaii i 1984 og er nu blevet lækket til networkworld af den tidligere Apple-medarbejder Craig Elliott.

Den næsten ni minutter lange video med titlen “1944” spinder videre på Apples legendariske “1984”-reklame for Macintosch-computeren og henlægger den dengang metafysiske kamp mellem de gode (Apple) mod de onde (IBM) til anden verdenskrig, hvor Apple har gjort landgang på kontinentet, som er besat af de onde styrker fra IBM – eller “the Big Blue monoblob”, som en Appleofficer kalder dem i en peptalk til soldaterne.

Apple’s største svaghed i forhold til IBM dengang var mængden af software til Macintosch, som ikke var overvældende, og videoen gør et stort nummer ud af, at Apple rent faktisk har software. Der er både referencer til “General Gates”, som har lovet at levere software, og den hammerslyngende kvindelige skuespiller fra “1984” giver et kort optræden hvor hun smadrer en forsyningskasse, som viser sig at være fyldt med softwarepakker.

Se hele videoen her. Steve Jobs optræder som Roosevelt ca fem minutter inde i videoen, hvor han giver et udsnit af præsidentens berømte tale, og forsikrer generalerne om at deres sejr bliver “insanely great”

© 2012, https:. All rights reserved.