Siri og Lumia kalder hinanden for “bedste smartphone”

Forskellige søgemetoder giver overraskende svar på iPhone 4S og Nokia Lumia.

Det viser sig, at hverken Siri eller Lumia er særlig loyale overfor deres skabere, Apple og Nokia.

Spørger man Siri på en iPhone 4S, hvilken smartphone der er den bedste, svarer Siri Nokia Lumia 900 4G, mens Lumias stemmeassistent anbefaler iPhone.

Årsagen er, at Apple og Nokias benytter sig af forskellige søgemetoder til at finde svarene på brugernes spørgsmål. Mens Apples Siri blandt andet benytter tjenesten Wolfram Alpha, benytter Lumia Microsofts søgemaskine Bing, og de to forskellige metoder giver altså to forskellige svar.

Wolfram Alpha får blandt andet sine svar fra online brugeranmeldelser, og der er herfra at Lumia 900 4G løber med “sejren”. Men det hører med til historien at Wolfram Alphas liste over mest populære smartphones er baseret på ganske få brugeranmeldelser. Lumia 900 har således kun fire anmeldelser, der dog alle giver mobilen 5 ud af 5 stjerner.

Lumias Bing-søgning på spørgsmålet giver til gengæld en anmeldelse af iPhone 4S som tophit, sikkert på grund af overskriften: “Yes, The iPhone Is Still The Best Smartphone You Can Buy”.

Eksemplet er blot ét af mange på at stemmestyrede, digitale assistenter som Siri stadig er i en udviklingsfase, og at der endnu er lang vej før man kan forvente pålidelige svar på flertydige spørgsmål.

TNW

© 2012, https:. All rights reserved.