E3: Nintendo fremviser Wii U-controlleren

Nintendo tyvstartede den store spilmesse med et pressemøde søndag.

Her fremviste Nintendo controlleren til den nye Wii U, som forventes at komme på markedet i slutningen af 2012. Selve konsollen har vi ikke set endnu.

Controlleren har som forventet en 6,2″ touch-screen. Derudover er der to analogstik, fire skulderknapper, fire knapper, styrekryds, START-, HOME- og SELECT-knapper, bevægelsessensor, rystefunktion, højtaler, kamera og mikrofon. Der er understøttelse af fuld HD med 1080p og controlleren kan bruges sammen med op til 4 Wii Remotes. Wii U controlleren bliver desuden bagudkompatibel med alle de gamle Wii-spil og tilbehør.

Integrationen af en touchskærm i controlleren kommer til at åbne op for en masse nye features og funktioner. For eksempel kan controllerens skærm vise information, som ikke ses på fjernsynsskærmen, og det bliver muligt at ændre information og synsvinkel alt efter hvordan controlleren holdes.

Derudover fremviste Nintendo en Xbox-agtig Pro Controller, som mere ligner de traditionelle controllere, med de samme knapper med uden touchskærm.

© 2012, https:. All rights reserved.