I/O: Google præsenterer Jelly Bean

Android 4.1 Jelly Bean er en mindre opdatering af Googles styresystem.

Som ventet præsenterede Google den nye version af Android ved deres keynoted på den årlige I/O-konfertence, og som ventet hedder den nye version Jelly Bean, men hvor de fleste havde ventet en større opdatering, til version 5.0, er Jelly Bean “kun” en mindre opdateting af Andorid 4.0, og har derfor versionsnummeret 4.1.

Npr det er sagt, så er Jelly Bean fuld ag vigtige forbedringer og fede nye funktioner, så der er masser at glæde sig til.

Først og fremmest indrømmer Google nu at Androids kerne trænger til optimering for at mindske lag og forsinkelser. Med Projekt Butter har Google arbejdet med systemets svagheder og styresystemet skulle nu være hurtigere og smidigere uden at det det kræver mere processorkraft.

Hjemmeskærmen er blevet forbedret, så den automastisk tilpasser sig nye widgets man lægger på, og det er blevet nemmere at navigere og redigere med flere swipe-funktioner i hele brugerfladen.

I det hele taget er der arbejdet på at forbedre brugeroplevelsen, og gøre den mere “smooth”. Notifikationer har ligeledes fået en overhaling, så man for eksempel kan svare på en mail direkte fra notifikationsområdet og man kan også nu se billeder her.

Derudover har Google naturligvis også kigget over hegnet til Apples nyheder i iOS, og lancerer en stærkt udvidet Google Search, hvor det er muligt at søge med stemmen og få svar. Diktering fungerer nu også offline. Indtil videre understøtter stemmestyringsfunktionerne kun engelsk, men flere sprog skal nok komme til med tiden.

Med den nye funktion Google Now udnytter Google sin store ekspertise indenfor søgemaskiner. Google Now udnytter de personaliserede søgninger, man har foretaget, til at komme med relevante forslag til nye søgninger. Google Now rækker også ud over World Wide Web. Tjenesten er nemlig også lokationsbaseret, og kan derfor sende forslag og oplysninger om det område man befinder sig i. Befinder man sig for eksempel i nærheden af et busstoppested, og hvis Google Now “ved” at man ofte tager bussen, kan den sende beskeder med de næste afgangstider. Google Now kan også fungere som en aktiv påminder og minde dig om at du skal til at gå for at nå den næste aftale i din kaldender osv.

Jelly Bean frigives i næste måned til tre enheder, nemlig Motorola Xoom sant Nexus S og Galaxy Nexus.

 

Læs alt om Google I/O konference her.

© 2012, https:. All rights reserved.