Koncept: Vink til din PC

Leap Motion vil revolutionere den måde vi interagerer med computeren.

Det nystartede californiske selskab har udviklet en Kinect-lignende lille box, der skaber et tredimensionelt rum, hvor man med fagter og bevægelser kan interagere med computeren.

Systemet skulle være 200 gange mere præcest end den teknologi der bruges i Kinect, og andre lignende systemer, og nøjagtigheden skulle være helt ned til 1/100 millimeter, hvilket giver mulighed for at lave knivskarpe præcisionsaktioner på skærmen.

For at det kan lade sig gøre har Leap udviklet en avanceret softwareplatform, der kan genkende bevægelser som pinch-to-zoom, swipe og andre bevægelser man kender fra brugen af touchskærme, bare i den frie luft.

Teknologien har talrige anvendelsesmuligheder. Udover spil, som er en af de helt oplagte, forestiller folkene bag Leap også at man kan bruge teknologien til digitale underskrifter, og indenfor områder som arkitektur, kirurgi og design vil teknologen kunne tilbyde helt nye måder at arbejde på.

Om teknologien giver menig i forhold til dagligdags brug af computere er straks en anden sag. Det er måske cool at forestille sig at man som en anden Tony Stark kan “dirigere” computeren med teatralske armbevægelser, men man må blive en anelse træt i armene af at vifte med armene en hel arbejdsdag.

Leap Motion kommer til at koste $70 og kan forudbestilles på LeapMotions hjemmeside.

 

© 2012, https:. All rights reserved.