Vi tester: Her er de bedste EM-apps

Nu er slutrunden igang, og skal du følge med på mobilen får du her vores anbefalinger.

Når de store sportbegivenheder løber af stabelen er AppStore naturligt nok stuvende fuld af apps, der vil informere og underholde – og i mange tilfælde tjene penge på – alle de sportsinteresserede, der gerne vil følge med på mobilen. EURO 2012 er heller ingen undtagelse på dette punkt, og man skal i høj grad vogte sig for scam-apps, der giver sig ud for at være officielle men i virkeligheden blot forsøget at få folk til at tilkøbe ektramateriale mv. via in-app purchases.

Vi har kun testet apps udviklet af officielle aktører såsom UEFA selv, Carlsberg, DBU og TV2. De er selvfølgelig alle gratis, men brugerfladen og indholdet er noget forskelligt.

TV 2: EURO 2012

Man skulle tro at TV2’s app EURO 2012 ville være det oplagte valg. App’en lover overblik og nyheder fra TV 2 fra slutrunden sammen med hurtigt overblik over resultater og stillinger, samt mulighed for pushmeddelelser, men realiteten er at app’en crasher i tide og utide, ligesom det er møgirriterende at der er reklamer, hvilket de andre apps vi har testet er lykkeligt fri for. Hvis TV 2 får lavet et bugfix, og man i øvrigt kan leve med reklamerne ned i bunden er det dog fedt at få nyheder og livedækning på dansk.

DBU: Landsholdet

Anderledes begejstrede er vi for DBU’s danskfikserede app. Det er i sagen natur ikke en egentlig EM-app, men DBU’s officielle landsholdsapp, og her er ingen nyheder de andre hold, men for ægte roligans er den et must. Her er nyheder (igen: kun om landsholdet, videoer, det obligatoriske trivia om spillerne, stillinger, oversigt over cde danske landskampe helt tilbage fra kval-kampene, og en fanvæg hvor man kan smide opmuntrende hilsener til de danske helt. Man kan logge på via Facebook eller Twitter direkte i app’en og skrive kommentarer, “like” og meget mere.

UEFA: Official UEFA EURO 2012

Vogt jeg for efterligninger! Der ligger en hob af apps med omtrent samme titel som overhovedet ikke er officielle, men denne her er den ægte vare. App’en er et sandt overflødighedshorn af nyheder, livedækning, spiller- og holdinformation, statistikker, pushmeddelelser osv. Især statistikkerne, som også bliver stående efter kampene er spillet, er meget detaljerede, og guf for rigtige fodboldentusiaster. Der endvidere mulighed for at tilkøbe adgang til eksklusive UEFA-videoer fra kampene for 59 kr, når de er spillet. En rigtig god og grundig app, der holder hvad den lover, men dog virker en anelse tung at danse med og er temmelig uoverskuelig, indtil man får lært brugerfladen at kende.

Carlsberg: UEFA EURO 2012

Som hovedsponsor har Carlsberg naturligvis også sin egen EM-app. Man skal ikke lade sig narre af at det er et dansk firma, der står bag-  hele app’en er ligesom UEFA’s på engelsk. App’en kan omtrent det samme; her er nyheder, livedækning, spiller og hold-info, videoer og så videre. Brugerfladen er rigtig flot og app’en er nem og intuitiv at finde rundt i – eneste minus er at grafikken på iPad omkring kamptidspunkterne gør at man kommer til at læse dem forkert.

Som en fed ekstrafeature kan app’en også finde den nærmeste bar, som viser EM på storskærm.

 

 

© 2012, https:. All rights reserved.