Anmeldelse: Big Jambox

Vi har prøvet den nye trådløse højttaler fra Jawbone.

Jawbone, der mest er kendt for headsets, bragede igennem lydmuren sidste år, da de lancerede Jambox, en ultralille, ultracool Bluetooth-baseret højttaler. Nu har den lille Jambone fået en storebror, der meget sigende hedder Big Jambox. Konceptet er det samme, men hvor den lille Jambox måler 15 × 5,7 × 4 cm og vejer blot 347 g, er Big Jambox noget større med dimensioner på 25,6cm x 8cm x 9,3cm , og en vægt på 1,23 kg.

Det større format giver selvfølgelig tilsvarende større lyd, men gør højttaleren knap så bærbar som den lille model, der let kan kommes i jakkelommen. Big Jambox henvender sig altså til brugere, der gerne vil have bærbar lyd med en vis volumen og kvalitet, men ikke har behov for at slæbe den med overalt.

Design

Vi elsker det minimalistiske design, der samtidig ikke går på konpromis med funktionaliteten. På oversiden er der diskrete, og dog betjeningsvenlige, knapper til start/pause, skip numre og volumen, samt en opkaldsknap. På siden sidder tænd/sluk og en parringsknap, samt stik til strøm, mini USB og jack. På forsiden er der en mikrofon, så man kan bruge Jambox til konferencekald.

Funktionalitet

Jambox kan parres med enhver Bluetooth-baseret enhed, og kan huske op til otte forskellige enheder. Selve parringen er let at gennemføre, og derefter spiller det bare. Højttaleren er nem at betjene via topknapperne, men derudover bruger man naturligvis interfacet på den tilkoblede enhed, hvad enten det er en PC, en tablet eller en mobil, med de muligheder og begrænsninger, de stiller til rådighed. Vi testede blandt andet en opsætning hvor højttaleren var parret med en PC, der blev tilgået via en iPad, hvilket giver en rigtig fed brugeroplevelse.

Bluetooth

Konceptet i ovennævnte set-up giver i princippet mulighed for, at man kan tilgå hele sit digitale musikbibliotek på PC’en, uden at skulle fjerne den fra sin plads på kontoret, men desværre er Bluetooth-forbindelsen ikke stærk nok til at vi kunne få forbindelse gennem vægge. Rækkevidden er ganske vist de annoncerede 10 meter, men det kræver at der ikke er noget, der obstruerer. En anelse skuffende, eftersom vi tidligere har testet Bluetoothbaserede højttalere med kraftigere Bluetooth-antenne, så vi véd at det kan lade sig gøre. En opgradering af Bluetoothforbindelsen ville virkelig kunne give muligheder for at have Big Jambox som en mobil hjemmehøjttaler der kan tages med rundt i huset og haven.

Lydkvalitet

Når det så er sagt, er det vigtigste ved en højttaler jo altså kvaliteten af den lyd, den kan levere, og hér er vi imponerede. Det er klart at lyden er både større og bedre end i den lille Jambox, men Big Jambox leverer virkelig overbevisende, klar og differentieret lyd, ved alle lydniveauer. De to 2,2 tommer drivere er i stand til at fylde et stort rum, som en stue, med musik, uden at den forvrænger eller mudrer. Bassen kunne måske godt have en anelse mere fylde, men i forhold til størrelsen på højttaleren er lyden langt mere end godkendt.

Batteri

Jawbone lover 15 timers batteritid. og det er også sådan circa det vi fik ud af en fuld opladning, hvor vi har afspillet musik med høj volumen uden at den har været helt på max. Det er altså bestemt en mulighed at slæbe Big Jambox med på heldagstur til stranden uden at løbe tør for strøm. En opladning via strømstikket tager lidt over 2 timer, mens opladning via USB er en noget mere langsommelig affære.

Opkald

Jambox kan som nævnt også benyttes til konference-opkald eller håndfri opkald via den indbyggede mikrofon. Lydgengivelsen er fin, selv om modtageren selvfølgelig vil opleve lyden som mere uklar end ved et almindeligt opkald. Rækkevidden er på omkring en meter i vores test.

Pris

Prisen på knap 2.500kr vil nok få de fleste til at tænke sig om en ekstra gang inden de suser ned i butikken for at investere i en Big Jambox, og man skal da også være sikker på at man rent faktisk har det bærbare behov, før man gør investeringen. Har man behov for at kunne have en højttaler med sig praktisk taget overalt er den lille Jambox stadig et bedre bud, til en billigere pris, men er man knapt så omkringfarende og sætter større pris på ordentlig lyd, er den store model et rigtigt godt bud på en trådløs højttaler.

Vi elsker

Design, batteritid, og lydkvalitet.

Vi hader

Svag Bluetoothforbindelse og prisen.

 

 

 

© 2012 – 2017, https:. All rights reserved.