Lumiasalget skuffer i USA

En udregning anslår at Nokia har solgt 330.000 Lumiaer i USA på 4 måneder.

Det amerikanske marked er alene på grund af sin størrelse uhyre vigtigt, og derudover plejer det at fungere som en vis indikator på, hvordan det samlede globale marked ser ud, så derfor er det interessant at se, hvordan Nokias nye Lumia-serie har klaret sig efter at have været på markedet i omkring fire måneder.

Hverken Nokia eller Microsoft er særligt meddelsomme hvad angår salgstal på Windowsdmobilerne, så tallet er beregnet af en analytiker hos Asymco, ud fra analysedata fra både Nielsen og ComScore.

Holder tallene stik må det siges at være en gigantisk skuffelse for både Nokia of Microsoft, der har satset stort på at Lumiaserien skulle genoplive både den skrantende Finske mobilgigant og Microsofts mobile styresystem, der kæmper for at få en plads på markedet.

Det må siges at være overraskende at Lumia-serien, med den massive markedsføring den har fået ved lanceringen, ikke har fået en bedre modtagelse, og det kan tyde på at markedet for smartphones er ved at være “lukket” på den måde at de fleste forbrugere har bestemt sig for enten iOS eller Android som overordnet platform. Om lanceringen af Windows Phone 8 til efteråret kan lave om på det er selvfølgelig en mulighed, men det er nok ved at være sidste udkald for både Nokia og Microsoft.

Ifølge både Nielsen og Comscore har Windows Phone nemlig stadig kun en diminutiv andel af det amerikanske smartphonemarked, og Nokias andel heraf er endda mindre end Microsofts andre samarbejdspartnere HTC og Samsung!

Det er stadig Android og Apple der dominerer markedet. Android har den største samlede markedsandel med 51%, men Apple er til gengæld det største enkeltselskab, med en markedsandel på 34%. Samsung har til sammenligning omkring 17%.

Kilde: Asymco

© 2012, https:. All rights reserved.