Nye rygter om Facebookmobil

Facebook arbejder på deres egen smartphone sammen med HTC.

Rygterne om en Facebookmobil har efterhånden kørt i flere år, men nu sætter Bloomberg nyt skub i spekulationerne.

Bloomberg har talt med kilder “med kendskab til sagen” og de fortæller at Facebookmobilen skal produceres af HTC, og vil komme til salg i midten af 2013. Facebook har tidligere satset på at have mobilen klar allerede i slutningen af i år, men har rykket lanceringen for at give HTC tid til at fokusere på deres egne produkter.

Ifølge kilderne udvikler facebook deres eget styresystem til den nye smartphone, og har iøvrigt ansat et hold af tidligere Applemedarbejdere til at udvikle på deres iPhone app.

Facebooks problem er at over halvdelen af de 900  millioner brugere tilgår det sociale site fra en mobil enhed, og Facebook har svært ved at tjene penge på de mobile brugere. facebooks aktie er siden børsnoteringen faldet med 23%, primært på grund af den mobile udfordring. Om en dedikeret Facebookmobil kan løse problemet vil dog kræve at den bliver umådelig populær, så den får en udbredelse, der batter. Hvis det skal ske, skal der nok arbejdes lidt på designet i forhold til de Facebookmobiler, som HTC udsendte sidste år (billedet), og som aldrig rigtig slog an.

© 2012, https:. All rights reserved.