Spilproducenter kalder Windows 8 “en katastrofe”

Spilbosserne fra Blizzard og Valve har mildt sagt ikke store forhåbninger til Microsofts nye satsning.

Først var det Valves CEO Gace Newell, der på Casual Connect-konferencen i Seattle gav sine frustrationer frit løb.

“I think Windows 8 is a catastrophe for everyone in the PC space,” sagde han. “I think we’ll lose some of the top-tier PC OEMs, who will exit the market. I think margins will be destroyed for a bunch of people. If that’s true, then it will be good to have alternatives to hedge against that eventually.”

Senere fulgte Blizzards chef Rob Pardo op på Twitter:

“nice interview with Gabe Newell – “I think Windows 8 is a catastrophe for everyone in the PC space* – not awesome for Blizzard either”

Grunden til kritikken er, at Windows 8, ifølge Gabe Newell, blever et mere lukket system. Microsoft indfører med Windows 8 blandt andet deres egen digitale butik, the Microsoft Store, og ifølge Newell bliver der i det hele taget lagt flere og flere restriktioner på de selvstændige udviklere af Microsoft. Valve har pt. deres egen online butik kaldet Steam som deres primære salgsportal. Blizzard, der blandt andet producerer World of Warcraft og Diablo III, har ligeledes deres egen onlineportal, kaldet Battle.net.

Valve har netop besluttet også at begynde at udvikle til Linux. Begge udviklere har i øvrigt i de seneste år satset mere og mere på Mac-platformen, som idag får de fleste større spiludgivelser på samme tid som Windows, hvor macbrugerne før skulle vente længe, og ofte forgæves, på en version til Mac.

Windows 8 bliver frigivet den 26. oktober

CVG

© 2012, https:. All rights reserved.