Bill Gates giver $100.000 til sol-drevet toilet

Det soldrevne toilet skal afhjælpe sanitetsproblemer i den tredie verden.

Bill Gates er en af hovedmændene bag den personlige computer, som vi kender den i dag, og nu bruger IT-milliardæren nogle af sine mange midler til at hjælpe udviklingen på vej indenfor et helt andet område.

For et års tid siden satte Bill & Melinda Gates Foundation nemlig en 3,4 millioner dollars af til at genopfinde toilettet, og nu er de første penge klar til at blive delt ud.

Det det californiske tekniske universitet, der står bag det nye toilet, der benytter solenegi til at forvandle afføring til energi. Toilettet er genialt, fordi det ikke skal tilsluttes et afløbssystem, og derfor kan sættes op i tredieverdenslande, hvor kloakering mange steder slet ikke er etableret.

Derudover aflaster toilettet naturligvis også miljøet, da der ikke er noget spildevand det skal renses, og som den tredie pakke i Kinderægget, kan man – meget passende – bruge den udvundede energi til at tilberede sit næste måltid, der så senere kan benyttes igen……

Ifølge Bill & Melinda Gates Foundation er der idag 2,6 milliarder mennesker, der ikke har adgang til ordentlige toiletforhold, hvilket er en central årsag til mange sygdomsudbrud, forurening af drikkevand.

 Caltech via Inhabitat

 

© 2012, https:. All rights reserved.