Commodore 64 fylder rundt

I denne måned er det 30 år siden at den populære hjemmecomputer kom på markedet.

De fleste af os, der var børn i 80’erne, har gode minder med den gamle spillecomputer, der dengang pralede af hele 64 kilobyte RAM (deraf navnet) og mulighed for at vise imponerende 16 farver på den tilsluttede skærm.

Prisen på $600, som dengang var meget billigere end konkurrenterne fra Apple, IBM og Atari, sammen med de enorme mængder af spiltitler, der fandtes til C64, gjorde at Commodore 64 fik en enorm udbredelse, og den blev solgt helt frem til Commodores konkurs i 1994.

Yngre generationer, der ikke selv har oplevet at sidde og indlæse programmer fra den medfølgende båndoptager, vil nok have svært ved at forstå den glæde og facination som 80’er generationen havde over Commodore 64, men herfra skal der lyde et stort tillykke til alle spilcomputeres Moder.

BBC

 

© 2012, https:. All rights reserved.