Rygte: Microsofts RT Surface får knivskarp pris

Microsoft vil måske sælge den nye Windowstablet til kun $200.

Microsoft tog hele techverdenen med storm, da de præsenterede deres to tablets i juni, for ingen havde regnet med at softwarefirmaet ville springe ud som tabletproducent. Nu tyder nye rygter på at Microsoft mener det alvorligt.

Ifølge en insiderkilde har Microsoft for nyligt afholdt en intern session, hvor alle detaljerne om lanceringen blev fremlagt, og taler kilden sandt vil den billige RT-udgave af Surface komme til salg den 26. oktober, sammen med frigivelsen af Windows 8, til en pris  på blot $200.

Til sammenligning koster Apples nye iPad med Retinaskærm $500 og en iPad 2, som har omtrent samme specifikationer som RT Surface, koster $400 – altså dobbelt så meget! Prisen vil være den samme som Kindle Fire og Nexus 7, som nu er de billigste kvalitetstablets på markedet, og som både er mindre og har knapt så imponerende specifikationer.

Holder prisen stik, kommer Microsoft til at sælge Surface med betydeligt tab. Det koster Apple omkring $316 at producere en af de nye iPads med retinaskærm og 16 GB hukommelse, og tager man i betragtning at Surface kommer med en billigere skærm med en opløsnig på 1280x720p men med 32 GB hukommelse, ender produktionsomkostningerne på omkring $300, hvilket betyder at Microsoft vil skulle have $100 op af lommen, hver gang der stryger en Surface over disken!

Men Microsoft har faktisk brugt en lignende strategi tidligere, da Xbox 360 blev lanceret. Her solgte Microsoft Xbox’ene med tab på op til $126 pr. enhed det første år, men endte til gengæld også op med at have en førende position på konsolmarkedet.

Hvis rygtet taler sandt kan vi nok forvente en del mere murren i krogene fra microsofts samarbejdspartnere. Acer har allerede luftet sine fustrationer over Microsofts tabletstrategi offentligt, og det er ikke svært at forestille sig at ToshibaLenovo og ASUS, som alle har meldt sig klar med Windows tablets vil være rigtig kede af Microsofts prispolitik.

via Engadget 

© 2012, https:. All rights reserved.