Trådløse “cloud-routere” fra D-Link

To nye trådløse routere er cloudbaserede og kan administreres via din smartphone.

Efterhånden som vores digitale verden bliver mere trådløs, stilles der også højere krav til de trådløse routere, der giver os den trådløse netadgang. Hvor man før i tiden primært brugte netforbindelsen til at surfe på internettet og sende mails, er forbindelsen i dag porten til både spil, tv, musik og meget andet, samtidig med at husets mindre beboere i høj grad også er sluppet løs på nettet.

De nye trådløse routere fra D-Link indeholder således flere funktioner, som efterspørges af de moderne forbrugere. Først og fremmest er routerne nemme at konfigurere, administrere og overvåge.
– Førhen kunne en trådløs router kun konfigureres én gang, og det var ved selve installationen. Efter det logger mange brugere aldrig mere ind på grænsefladen. Den øgede brug og afhængigheden af trådløse hjemmenetværk betyder, at det bliver vigtigere og vigtigere at kunne se, hvem der er tilsluttet ens netværk, samt hvilke aktiviteter der finder sted i realtid. For os er det en selvfølge, at man desuden kan passe dette, uanset hvor man er, fra sin smartphone eller iPad, siger Marco Stenvall, produktchef hos D-Link.

Styr netværket fra sofaen
Via den gratis mydlink-app kan brugeren overvåge og kontrollere sit netværk via en iPhone, iPad, Android-enhed eller computer – uanset hvor man er. Det er for eksempel muligt at se hvilket websider andre medlemmer af familien benytter i real-time, hvilket kan være uhyre praktisk for forældre, der gerne vil holde styr på børnenes internetfærden uden at stå i nakken på den hele tiden.

Brugeren kan også blokere enheder, der er koblet på netværket, fra sin smartphone eller iPad samt få besked, når uønskede aktiviteter finder sted på netværket, f.eks. et forsøg på indtrængen.

Opret din egen sky 

Brugeren kan tilslutte en USB-harddisk og derigennem oprette et centralt sted, hvor man over internettet kan dele filer eller streame mediefiler enten til en computer eller direkte til iOS- eller en Android-enhed via SharePort-app’en. Det er også muligt at oprette brugerkonti med forskellige adgangsrettigheder for at administrere den delte adgang til USB-harddisken. På den måde kan musik og film deles med flere brugere, mens private filer forbliver fortrolige. SharePort gør det også muligt at sikkerhedskopiere billeder og film, der er taget med en iOS- eller Android-enhed.

Cloudrouterne kan, med SharePort-teknologien, også bruges som medieservere til at streame medier direkte fra routeren til et tv via en DLNA-kompatibel afspiller som Boxee Box.

Derudover er det muligt hurtigt at konfigurere et nyt netværk via en app’en QRS Mobile. Med nogle få klik fra en iPhone eller iPad har man oprettet et sikkert trådløst netværk uden brug af en computer.

Specifikationer

Grundmodellen hedder Cloud Gigabit Router N300 (DIR-636L), mens storebroderen Cloud Gigabit Router N600 (DIR-826L) også har dualband-teknologi. Det betyder, at routeren også anvender 5 GHz-frekvensbåndet for at undgå forstyrrelser fra andre nærliggende trådløse enheder, hvilket er en stor fordel, når man ser film eller spiller online.

•    Quality of Service (QoS)-teknologi, som prioriterer netværkstrafik ved brug af onlinespil, IP-tv og -telefoni
•    Dual band (kun DIR-826L)
•    Tilhørende apps, som er gratis at downloade: mydlink, Shareport Mobileog QRS Mobile (QRS Mobile er kun tilgængelig for iOS-enheder)
•    WPA/WPA2-kryptering
•    Dual firewalls (SPI og NAT)
•    WPS (Wi-Fi Protected Setup)
•    Understøttelse af IPv6, UPnP, gästzon og DLNA
•    Fire LAN gigabit ethernet-porte samt en WAN gigabit ethernet-port
•    USB 2.0-port til ekstern harddisk
•    802.11n/g/b
•    Energibesparende funktioner med D-Link Green

Pris og tilgængelighed
Den vejledende pris på Cloud Gigabit Router N300 (DIR-636L) bliver 679 kr, mens Cloud Gigabit Router N600 (DIR-826L) kommer til at koste fra 849 kr. Begge modeller fås i butikkerne til august.

© 2012, https:. All rights reserved.