Guide: Lås iPhone og iPad til bestemte programmer

Forældre med børn, uddannelsesinstitutioner og andre med brug for adgangsbegrænsninger til apps, kan nu låse programmer i iOS 6.

Har du børn ved du sikkert hvordan de kan finde på at pille i alle mulige ting på din iPhone, iPad eller iPod. Samme gør sig uden tvivl gældende på uddannelsesinstitutioner og andre steder hvor man har iOS-enheder til mange brugere.

En god nyhed i iOS 6 er muligheden for at låse bestemte programmer, så de ikke kan forlades, medmindre man kender den rigtige kode.

For at komme i gang med låse programmer skal du slå funktionen til.

Du finder Forenklet adgang, som det hedder i iOS 6, ved at gå i Indstillinger – Generelt – Tilgængelighed og til punktet Læring. Der kan du klikke på Forenklet adgang.

Du slår funktionen til øverst ved at slide med fingeren fra gråt til blåt symbol. Du kan nu indstille en adgangskode til Forenklet adgang.

Herefter åbner du blot det program du vil låse enheden til, eksempelvis Safari, og tryker tre gange på Home-knappen. Så kan du starte Forenklet adgang og endda tegne på skærmen for at fjerne områder af programmet, som andre ikke skal kunne komme til. For at slå Forenklet adgang fra, skal du ligeledes trykke tre gange på Home-knappen og taste adgangskoden som du indstillede i Indstillinger.

 

 

© 2012, https:. All rights reserved.