Rygte: Microsoft vil lave smartphone

Microsoft vil konkurrere direkte med iPhone med deres egen Windowsmobil.

Ifølge Wall Street Journal skal Microsoft være i fuld gang med at teste deres eget smartphonedesign, sammen med samarbejdspartnere i Asien. Der skulle være tale om en smartphone med en skærm på mellem 4 og 5 tommer, hvilket efterhånden er den nye standard, og selvfølgelig med Windows Phone 8 som styresystem.

Om testene munder ud i et konkret produkt er dog langt fra sikkert, men Microsofts overvejelser kan gå på, at hvis deres nuværende samarbejdspartnere ikke lykkes med at få en fod indenfor på smartphonemarkedet, vil de selv gå solo med deres egen smartphone, som de har gjort i år med deres Surface tablet. Dermed kan Microsoft meget vel nærme sig Apple i deres overordnede forretningstrategi, hvor software og hardware tænkes sammen, i stedet for at overlade hardwareproduktionen til tredieparter. Også Google bevæger sig i samme retning, efter opkøbet af Motorola Mobility sidste år.

Microsoft har indtil nu ikke haft det store helt med deres mobile styresystem, Windows Phone, som i tredie kvartal i år havde en markedsandel på blot 2%. Siden har Microsoft dog lanceret den nye version Windows Phone 8 og den primære samarbejdspartner Nokia er klar med deres nye Lumia-model med det nye styresystem. Også HTC og Samsung er klar med WP 8 modeller.

 

 

© 2012, https:. All rights reserved.