Apple flytter Mac-produktion til USA

Apple har i flere år haft planer om at flytte produktionen af hardware til USA.

Der er er stigende ønske fra forbrugerne i USA om at købe lokalt producerede produkter og ikke produkter fra Østen og det er muligvis en af grundende til at Apple næste år vil flytte dele af produktionen tilbage til USA.

Ifølge Tim Cook har man i flere år haft planer om at flytte produktionen, men der har ikke været den tilstrækkelige mængde af veluddannede medarbejdere med de rette kompetencer. Det skal ifølge Cook først opbygges og det starter man på allerede næste år, hvor et af Apples Mac-produkter udelukkende skal produceres i USA. Det forlyder ikke om det er iMac, eller et andet produkt, men iMac er oplagt, da det fornylig kom frem, at visse enheder af den nye iMac 21,5″ allerede nu samles i USA.

Next year we are going to bring some production to the US on the Mac. We’ve been working on this for a long time, and we were getting closer to it. It will happen in 2013. We’re really proud of it. We could have quickly maybe done just assembly, but it’s broader because we wanted to do something more substantial. So we’ll literally invest over $100 million. This doesn’t mean that Apple will do it ourselves, but we’ll be working with people, and we’ll be investing our money, Tim Cook, Apple.

Ifølge flere andre rapporter planlægger Foxconn også at udvide produktionen i USA i takt med at man kan få uddannet medarbejdere til elektronikproduktion i USA. Ifølge Foxconn sker flytningen af produktionen fordi mange forbrugere i Amerika efterspørger produkter, der er produceret i USA.

Via BusinessWeek.

© 2012, https:. All rights reserved.