Lækker vejr-app fra Yahoo

yahoo! vejretGodt grafisk overblik og lækre billeder i Yahoo’s vejr-app.

Danskerne har efter sigende altid interesseret sig sygeligt meget for vejret, og der er da også en sand overflod af vejr-apps i AppStore, der alle tilbyder mere eller mindre overskuelige (og nøjagtige) vejrudsigter i mere eller mindre heldige grafiske formater.

Vi faldt over Yahoo’s vejr-app, der blev frigivet i foråret. Vil man have succes med en ny vejr-app på et tidspunkt, hvor der allerede findes hundrevis af alternativer, er man selvsagt nødt til at byde på noget ekstraordinært, og det er netop hvad Yahoos app gør – i form af en yderst appellerende grafisk brugerflade. Man kan – som i de fleste apps – vælge at få vejret på sin aktuelle placering og derudover vælge alle de byer og steder, man har interesser for, og swipe imellem dem. Hovedbilledet giver kun de mest overfladiske detaljer, i form af temperatur, nedbør og skyer, men scroller man nedad dukker der flere detaljer op, såsom femdøgnsprognose, luftfugtighed og sigtbarhed, nedbørsprognose og vind samt en oversigt over, hvornår solen står op og går ned.

Den store forskel på andre app er dog at finde i baggrunden, hvor Yahoo henter lækre billeder fra lokationen via Flicr, der skifter i takt med vejrforholdene og tid på døgnet. Her kan man både bruge timer på at sidde og nyde stemningsbilleder fra sin egen lokation (de mindre danske byer er dog ikke så godt dokumenterede), eller jævnligt tjekke dag- og natlige shots fra det store udland.

Alt i alt et godt altenativ til Apples lidt fesne vejr-app og dmi’s gamle traver, der måske nok vinder på overblik og gennemskuelighed, men som  til gengæld er temmelig kedelig.

Har du selv en vejr-app, som du sværger til, så smid en kommentar nedenfor og fortæl os hvorfor.

Skærmbillede 2013-06-05 kl. 11.09.15

 

© 2013 – 2016, https:. All rights reserved.