Apple dropper udvikling af Aperture

ApertureApples professionelle app til fotografer droppes.

Apple har netop meldt ud at man dropper den videre udvikling af Aperture til Mac OS X. I stedet vil Apple satse på videreudviklingen er ny foto-app i OS X Yosemite, som går under navnet Photos. Denne app skal også erstatte iPhoto, der også droppes af Apple. Det sagde Apple allerede i forbindelse med præsentationen af OS X Yosemite på dette års WWDC.

Mens Apple udvikler på Photos til OS X Yosemite, så lover Adobe at de vil hjælpe en del af Aperture-brugerne over på Adobes platform, hvor Adobe står klar med bla. Photoshop Lightroom.

Apples nye Photos forventes ikke klar sammen med udgivelsen af OS X Yosemite. Photos er nemlig ikke klar før i starten af 2015, men indtil da kan man altså stadig bruge Aperture, der blot ikke opdateres mere eller skifte til Adobes Photoshop Lightroom. Apples Aperture vil også kunne køre på OS X Yosemite ligesom Apple har lovet at indbygge understøttelse til import af filer fra Aperture i Photos.

Apples sidste større opdatering til Aperture kom tilbage i 2011.

© 2014, https:. All rights reserved.