Google advarer nu om Flash

adobe flash playerGoogle-søgninger på mobile enheder vil nu fortælle hvis en side bruger Flash.

Google annoncerer nu at Googlesøgninger på iOS eller Android 4.1 eller nyere fremover vil indeholde oplysninger om, hvorvidt en hjemmeside bruger Flash eller ej, eftersom de to mobile styresystemer ikke understøtter Flash.

flash-serp-note

 Google henstiller desuden til webudviklerne at der er masser af andre løsninger end Flash, blandt andet HTML5.

Dermed er der bået endnu en pind til Flash’s ligkiste. Flash udgjorde engang 75% af alt videoindhold på internettet, men er idag mindre og mindre brugt.

Det er efterhånden mange år siden at Steve Jobs udtalte dødsdommen over Adobe’s Flash, da han valgte ikke at lade iOS understøtte Flash. Dengang mødte Jobs’ beslutning stor kritik, eftersom ingen mente at det dengang helt unge mobile styresystem kunne diktere hvilke programmer hjemmesider skulle bygges op omkring.

Læs Steve Jobs’ tanker om Flash her.

© 2014, https:. All rights reserved.