Endnu et sikkerhedshul i Mac OS X

Skærmbillede 2015-01-04 kl. 11.36.55Nyt sikkerhedshul laver adgang til Mac OS X også efter reinstallation af OS .

På Chaos Computer Congress i Hamburg demonstrerede sikkerhedsekspert Trammel Hudson et meget alvorligt sikkerhedshul i Apple Extensible Firmware Interface (EFI). Sikkerhedshullet kan tilgås via Thunderbolt og gør det altså muligt at ændre i EFI på computeren.

Det nye og alvorlige sikkerhedshul hedder Thunderstrike og giver adgang til systemets boot rom og netop derfor er det ikke muligt at fjerne ved at reinstallere OS X eller skifte harddisk.

“Since the boot ROM is independent of the operating system, reinstallation of OS X will not remove it. Nor does it depend on anything stored on the disk, so replacing the harddrive has no effect,” skriver Trammel Hudson.

Via trmm.net.

 

© 2015, https:. All rights reserved.