Apple åbner nyt datacenter i Viborg

Facebook-datacenter-oregonApple åbner kæmpe datacenter i Viborg efter flere års forhandlinger.

Apple største investering i Europa og den største virksomhedsinvestering nogensinde i Danmark er nu en realitet efter at det er kommet frem, at Apple åbner datacenter i Viborg kommune og i County Galway i Irland. Den samlede pris for de to datacentre er på 1,7 mia. euro. De to centre skal fra starten drives udelukkende med rene og vedvarende energikilder og forventes at stå klar i 2017.

“Vi er meget taknemmelige for Apples fortsatte succes i Europa, og vi er stolte af, at vores investeringer kommer lokalsamfund til gode på tværs af de europæiske lande,” udtaler Tim Cook, Apples CEO. “Denne nye og omfattende investering er Apples hidtil største projekt i Europa. Vi er henrykte over at kunne udvide vores virksomhed, skabe hundredvis af lokale arbejdspladser og introducere nogle af vores mest avancerede løsninger inden for miljørigtigt bygningsdesign.”

I Viborg har man endda undgået behovet for at anvende store generatorer, da  bygges i umiddelbar nærhed af en af Danmarks største transformatorstationer. Anlægget er designet sådan, at al overskudsvarme fra driften i selve bygningen bliver ført videre til det lokale fjernvarmesystem, så energien også kan bruges til opvarmning af boliger i området.

“Vi tror på, at innovation handler om at efterlade en bedre verden end den, vi overtog, og at det er her og nu, vi skal bekæmpe klimaforandringerne”, siger Lisa Jackson, Apples vicedirektør for miljørelaterede initiativer. “Det er utroligt spændende, at vi kan være med til at sætte skub i væksten for miljørigtig industri i Irland og Danmark og udvikle energisystemer, der udnytter de store vindressourcer i disse lande. Vores dedikerede indsats omkring vores miljøansvar er til gavn for Jorden, for vores virksomhed og for den europæiske økonomi.”

Begge centre skal stå for driften af Apple tjenester i Europa, som iTunes Store, App Store, iMessage, Kort og Siri.

Det nye datacenter i Viborg ventes at give op mod 300 nye arbejdspladser.

© 2015, https:. All rights reserved.

Tags: