Apple afleverer officielt svar til myndighederne og får støtte fra tech-giganter

tim-cookApple har i dag afleveret et længere dokument til myndighederne og får nu samtidig også fuld opbakning fra en række techgiganter i sagen mellem Apple og FBI.

Apple har nu fået officiel opbakning i sagen omkring en iPhone 5C, som FBI vil have Apple til at hacke og som en domstol også allerede har bedt Apple om at åbne. Apple har afvist dette kategorisk med henvisning til at de har pligt til at sikre brugernes privatliv. Det kan du bl.a få uddybet i dette interview med Tim Cook, hvor det også fremgår at sagen er mere indviklet end som så.

En ting er nemlig FBI’s ønske om at få hjælp til at hacke den konkrete iPhone 5C, som angiveligt har været ejet af en af terroristerne bag San Bernadino-skyderiet i december sidste år. Det kan Apple ikke på grund af teknologien i iPhone og iOS, der begrænser Apples muligheder for at yde mere hjælp end de allerede har gjort til FBI i den konkrete sag med en iPhone 5C. En anden og mere omfattende er, at FBI tilsyneladende vil have Apple til at lave en bagdør i iOS, hvilket Apple også konkret afviser og henviser til at en iOS-version, et GovtOS, ville være til stor skade. En sådan bagdør vil være en trussel mod alle iPhone-ejeres privatliv og Apples holdning er, at det ikke vil stoppe ved den ene iPhone, men eskalere og give kriminelle og andre der vil snage uhindret adgang til det på bekostning af brugernes ret til et privatliv.

Mens Apple i dag har afleveret et officielt svar til domstolene på 65 sider, så er der nu også fuld og officiel opbakning til Apples synspunkt fra techgiganterne Facebook, Google, Microsoft og Twitter, til trods for at medierne bar lidt blandede i deres forståelse af Bill Gates synspunkt tidligere på ugen. Gates blev citeret for at støtte FBI, men har siden korrigeret, at han støtter Apple, men mener at en debat om problematikken er på sin plads.

I svaret til myndighederne går Apple endda så vidt som at fastslå, at myndighedernes krav er i strid med den amerikanske forfatning på flere punkter, bl.a. retten til ikke at vidne mod sig selv.

“In short, the government wants to compel Apple to create a crippled and insecure product. Once the process is created, it provides an avenue for criminals and foreign agents to access millions of iPhones. And once developed for our government, it is only a matter of time before foreign governments demand the same tool”, fra Apples svar til myndighederne.

Vil bygge endnu mere sikkert iOS og iCloud

Mens der er altså er stor polemik ude i verden omkring sagen mellem Apple og FBI, så er det også kommet frem, at Apple er på vej med yderligere sikkerhedsfunktioner i iOS og iCloud. En større gruppe udviklere hos Apple arbejder nemlig på at gøre det endnu mere umuligt end det allerede er, at hjælpe FBI og andre myndigheder med at oplåse enheder.

Det skal ske ved at øge krypteringsniveuet og helt adskille data fra Apple. Det vil omvendt betyde, at hvis en bruger mister koden til iCloud, så kan Apple ikke finde den og hjælpe med en ny kode, da Apple ikke har adgang til eller kan dekryptere koderne. I stedet må man for den øgede sikkerhed leve med at man kan miste sine data permanent. Dermed kan Apple sikre at de ikke kommer til at stå i fremtidige situationer hvor FBI og andre myndigheder beder om hjælp, da Apple blot kan henvise til at det er teknisk umuligt at hjælpe.

 

© 2016, https:. All rights reserved.