Guide: Sådan laver du en boot-disk til OS X El Capitan

DiskMakerXFor at lave en “bootable” kopi af Apples nye OS X El Capitan skal du blot følge denne guide til kopiering af OS X.

Vi har tidligere testet det lille gratis program DiskmakerX til både OS X Lion, Mavericks og Yosemite, men DiskmakerX fungerer også på Apples nye OS X El Capitan.

DiskmakerX er meget let at bruge og laver hurtigt en boot-disk med OS X El Capitan, som du kan bruge på alle dine andre computere eller til at geninstallere OS X El Capitan på en Mac når du evt. skifter til ny harddisk.

Start med at hente OS X El Capitan i Mac App Store. Selve installationsprogrammet er sikkert blevet slettet efter du har installeret OS X El Capitan, men i Mac App Store kan du hente OS X El Capitan ned igen. Husk nu bare ikke at starte installationen efter at du her hentet programmet. Du finder El Capitan under Køb, hvis du har installeret det tidligere. Ellers kan du blot søge på OS X i Mac App Store. Normalt hentes OS X El Capitan også ned på din computer i mappen Programmer og her skulle du hurtigt kunne se installationsfilen, hvis altså den ikke er slettet.

Når du har fået en installationsfil hentet ned og/eller fundet den, åbner du blot DiskmakerX. DiskMakerX finder automatisk dit installationsprogram, men fejler det, kan du selv vælge hvor programmet ligger. Herefter laver du blot din boot-disk.

Inden du går i gang med at lave en ny boot-disk du vil skal du have en disk koblet til din Mac. Systemkravet til en boot-disk er min. et 8 GB USB thumb drive, et USB, Firewire eller Thunderbolt-drev eller et SD-kort med min 8GB.

Programmet sletter al data på en disk når der laves en boot-disk. Derfor er det en stor fordel at vælge en billig USB thumb med kun 8GB, fremfor en USB thumb med langt mere lager eller en stor ekstern harddisk på eks. 4TB, da det er spild af plads.

Hent DiskmakerX.

© 2016, https:. All rights reserved.